Nyt co-working space – Rapsgade 1, 9000 Aalborg

FormuLab er et co-working space – et samarbejdshus – med teknologi som omdrejningspunkt, hvor kreative aktører og kunstneriske sjæle kan udvikle idéer i fællesskab. Husets 450 kvadratmeter workspace og værksteder deles kollektivt og som bruger har man adgang 24 timer i døgnet.

En stor del af husets brugere arbejder med kreativ brug af teknologi og uformel ingeniørvidenskab. Her leges der eksempelvis med microcontrollere, 3D-printing, robotteknologi, sensorer og andre inputs. Andre brugere fokuserer på visuelle udtryk, herunder videoprojektering, lys-eksperimenter, 3D-mapping, masking, grafik, alternativ styring af computere og softwareudvikling.
Der arbejdes også med medier, digital formidling og kommunikation, herunder eksempelvis produktion af lyd og levende billeder, webdesign, crossmedia og leg med sociale medier. I øjeblikket arbejdes der på at opbygge et audiovisuelt værksted i huset ved fælles hjælp og donationer. Af andre teknologiske afarter eksperimenteres der eksempelvis også med spiludvikling, vedvarende energi – og nye fokusområder kommer hele tiden til.

Legen med teknologi laver ofte sidespring i forskellige kunstneriske retninger, også af mere traditionel karakter. Ofte kombineres teknologien med eksempelvis billedkunst, arkitektur, træ- og metalarbejde og til disse formål rummer huset bl.a. atelier og maskinværksted.

Huset er således en glimrende mulighed for at søge ekspertise og vidensdeling i et uformelt miljø. Brugerne spænder fra ingeniører til nysgerrige rodehoveder. Alle kan være med og bydes velkommen i fællesskabet – og nybegyndere kan nysgerrigt udforske nye begreber i selskab med erfarne aktører.

Husets nuværende foreninger og grupper tæller bl.a. hackerspacet HAL9k, den kreative gruppe Tossestreger og aktører fra kunst- og teknologihuset Platform4. Herudover har en stor mængde løsgængere og selvstændige sin daglige gang i huset. Alle er velkomne – også dig!

Comments are closed.